tiistai 29. maaliskuuta 2016

Jäljestystä ja jälkeläisiäPäästäinen oli ja meni. Minä pääsin maalle vähän nuuskimaan ulkoilmaa
Jäljestämässä hirviöjänistä
ja syömään mummon katkarapuja. Nyt ramaisee kunnolla, koska maalla olen jatkuvasti valppaana. Yöt menivät osittain hiirikaapin oven rämpytyksessä. Jos sulotuoksuista roskakaappia ei jätetä auki, alan availla sitä.  Tuloksena on ihmisten mielestä hirveä meteli keskellä yötä. Silloin yleensä avaavat oven suosiolla. Aamulla sitten saavat korjailla keittiön  lattialta kananmunan- ja banaaninkuoria sekä nostaa kaapista kumollaan olevan roska-astian. Vielä en ole saanut siimahäntää kiinni.

Päivisin oli kylmää ja tuuli. Tästä syystä ulkoilut jäivät aiottua lyhyemmiksi. Nuuskin innolla tiettyjä jälkiä. Ihmiset ovat kertoneet epäilyttävän maatiaiskissan rantautumisesta lomapaikkani pihapiiriin. Ei muuten onnistu ilman lupaa!

Kauhea havainto:  ihan merkkaustuijani vierestä pihalta löytyi ensimmäinen hirviöpupun peräpään vähemmän sulotuoksuinen  kasa. Hetkinen: enkö muka ole tarpeeksi hajustanut tuijaa oman reviirini merkiksi kunnon Parfum de Kollilla? Selvä loukkaus. Ihminen oli tylsä ja väitti kasan olevan peräisin hirvestä. Minä löysin pieneltä alueelta monta samannäköistä kasaa. Todella mahtavan kokoinen rusakko papanat ovat ainakin 3 cm pitkiä. 

Haiseva kasa merkkauspaikallani
Jo sulaneet ja kutistuneet jäljet ihan ikkunan lähellä


Löysin heti ekana päivänä tunnistamattoman eläimen jäljet. Olivat normaaleja ketunjälkiä selvästi suuremmat. Pituus arviolta 8-10 cm. Ikävä kyllä ei saatu enää eilen kunnon kuvaa kun olivat sulaneet ja kutistuneet lähes olemattomiin.  Ihminen epäilee ilvestä tai sitten tylsästi irrallaan ollutta koiraa. jotenkin polkuanturoiden jäljet olivat selvästi leveämmällä kuin ketuilla/supeilla/koirilla. Minä olen varma: kyseessä on reviirille tunkeutunut tunnistamaton kissaeläin.

Morsioni Samba-neito odottaa nyt sitten jälkikasvua syntyväksi huhtikuun lopulla Nettesin-kissalaan Lahdessa. Kuvassa näkyi normaalia suurempi määrä pikkulepakoita. Siskoni Mae saa myös pennut vähän oman pesueeni jälkeen Vaasassa.

3 kommenttia:

 1. Onpa sulla ollut jännää siellä maalla! Kaikenlaisia metsän petoja, hui.
  Onnea jälkikasvusta!

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollu joku jättipupu siellä ku noin ison kasan noin isoja papanoita on jättäny! Onneks et joutunu sen kanssa vastakkain.
  Paljon onnea Samba-neidolle ja myös sinulle odotukseen.
  -Pena ja Punkku

  VastaaPoista
 3. Hyvän kokoinen jänis asialla, todellakin :D

  Ja taas susta tulee iskä, Onnea ! Olipa hyvä että pääsit vähän rentoutumaan jätekaapissa hiirimetsällä ennen pikkuisten syntymää, vaikka ootkin kaukoisä. Sekin uuvuttaa ;)

  VastaaPoista