lauantai 18. marraskuuta 2017

Vargtimmen

Vargtimmen, suomeksi sudenhetki, on Ingmar Bergmanin
Aito runopoika rakastaa kirjojen merkkaamista
kauhuelokuva. Vargtimmen koittaa noin neljän aikaan aamuyöllä,  jolloin valvovien ihmisten on vaikeinta pysytellä hereillä ennen aamun sarastusta. Silloin uni  on syvimmillään ja painajaiset ahdistavimillaan, sekä henget ja kummitukset voimissaan.

Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning, det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är djupast, då mardrömmarna är verkligast. Den är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme då de flesta barn föds.
Ingmar Bergman

Ihminen on nähnyt tämän elokuvan ja nyt syyttää minua siitä, että olen keksinyt oman Sudenhetki-kauhunäytökseni. Noin neljän aikaa aamuyöllä alkaa tapahtua. Juuri kun ihmisen uni on syvimmillään. Minä olen päättänyt saada ihmisen ärsyyntymään ja  heräämään. Hei, nyt on juuri sopiva aika herätä. Teen huoneessa kierroksia, jonka päätteeksi aina hyppään sänkyyn ja juoksen ihmisraadon päältä. Palvelija sitten taas sinkoaa minut pois sängystä ja yrittää estää pääsyn sinne uudestaan. Turha luulo. Osaan kyllä loikata sukkelasti takaisin. Lopulta saan aina ihmisen ylös kun ensin olen hyppinyt päälle viitisentoista kertaa. Tosin sen jälkeen minut kannetaan kylpyhuoneeseen ja ovi teljetään, jotta joku pääsee jatkamaan uniaan. Tämä toistuu parisen kertaa viikossa. Huhujen mukaan sänkyyn ilmestyy pian suihkepullo sudenhetken helpottamiseksi.Mitähän sekin sitten tarkoittaa. Osaan kyllä kehittää uusia susijuttuja vastaukseksi.


Terassikelit takaisin ja sassiin

3 kommenttia:

 1. Heeeei, mäkin hommaan tota susihetkeilyä! Ihminen ei tykkää, mutta kun silloin neljän paikkeilla nyt vaan kuuluu olla aktiivinen, ja laulaa makoisasti. Ja mikäs sen hauskempaa, kuin loikkia ihmisen päälle parikymmentä kertaa, ja katsoa, kun se yrittää esittää nukkuvaa. :D
  -Pena

  VastaaPoista
 2. Jeps , kolleilla on omat kujeensa ja laulunsa, joita eivät teeskentelävät ihmiset pysty estämään.

  VastaaPoista
 3. Aika levoton sudenhetki teillä kyllä. Toivottavasti suihku rauhoittaisi remuavaa Viggoa. Sitä on kyllä kissojen vaikeaa ymmärtää välillä, että miksi ihmeessä pitäisi nukkua niin monta tuntia putkeen.

  VastaaPoista