maanantai 22. toukokuuta 2017

Ruohoa ja valkovuokkoja

Aiotaanko mua taas syyttää jostain?
Tylsien ihmisten mukaan ruoho ei ole kissalle hyväksi, syön silti

Kumma kevät etenee hitaasti, mutta varmasti. Kovasti ihmettelen sitä, että normaalina vuonna  tavallisesti jo kuihtuneet valkovuokot kukkivat vasta nyt. Palvelija ei kauheasti arvosta  sitä, kun mätän ruohoa urakalla naamariin, ja sitten oksennan.

Tähän postaukseen oli tarkoitus tulla kuvaus Isis-myyrien tunneliverkoston tuhoamisesta. Siitä lisää myöhemmin kun ehditään hajottamishommiin. Ihminen intoutui taas itseopiskelemaan kieliä. Oiva keino tähän ovat kissablogit. Hisia- ja Loustiquette-kissan kotona on oivat maisemat (bambivaroitus). Meidänkin piti väsätä "katsokaa hienoja kasveja ja maisemia" -teksti, vaan kun ei kuki vielä juuri mikään. Ei saada kyllä peurojakaan kuviin, Tästä syystä tähän tulee nyt perinteisiä Viggo ja valkovuokot -pönötyskuvia.
Saunan peräseinän puukasan päällä, pressun alla suojassa, on ollut  laatikko, jossa on pidetty puusytykkeitä. Joitakin viikkoja sitten laatikosta löytyi korsista ja heinistä sievästi punottu linnunpesä. Pesässä oli mustarastaan turkooseja ruskeapilkullisia munia. Nyt siellä asuu neljä untuvikkoa, jotka sulautuvat hyvin pesän ja laatikon väriin.


12 kommenttia:

 1. Meillä kyllä luontosilmää hivelee kissa & valkovuokot -yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiahan on niin, että mahtavimmat maisemat, kovimmat kollit ja käheimmät tytöt löytyvät pohjoisesta. Ihmiseen iski joku kumma nuoruusnostalgia noita PACAn maisemia katsellessa.

   Poista
 2. Ooooh, ihana pieni pesä. Varmasti upeaa päästä seuraamaan pienten lintujen kehitystä.
  Viggo, näytät upealta siellä vuokkojen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei ikäväkseni päästetä noita lintuja katsomaan. Kerran nuorempana kävin puukasan päällä , joka lähti inhasti vyörymään tassujan alla.

   Poista
 3. Viggo ja vuokot, kyllähän nuokin maisemat on oikein oivalliset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokot menettelee, vaikka ei kovin miehisiä olekaan

   Poista
 4. Bonjour Viggo,
  J'espère que blogger traduira mon commentaire mieux qu'il ne traduit ton blog en français. Un peu bizarre à lire. Il faut essayer de deviner.
  Ton champ d'anémone est absolument magnifique.
  Ronrons
  Hisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne t´inquiète pas Hisia, maman sait lire ton blog sans dictionnaire (sauf en lisant le bulletin santé d´Hisia, heureusement il y a Petit Robert).

   Ronrons, Viggo

   Poista
 5. Viggo on vuokkopellossa kauneimillaan :)
  Iih, tipin poikasia! Ethän Viggo vaan mene koskemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pääse näkemään, kiskotaan heti henkseleistä, jos yritän lähestyä pressua.

   Poista