maanantai 10. huhtikuuta 2017

Ihmisavusteinen hiirijahti

Tekstin lopussa seuraa vähän kalseampaa luettavaa, joten herkät voivat jättää tekstin tähän, tai paremminkin kuvan. Maalla on minua ja ihmisiä jo pidempään haitannut keittiön roskakaapissa päivisinkin riehuva roskisrotta. Talttahampaalla ei ole mitään väliä sillä onko keittiössä ihmisiä tai meteliä. Kaapissa on riehuttu ja jymistelty täysin estoitta. Reteenä ilmoitan, ettei muuten riehu enää.

Kun kaapin ovi avattiin, syöksyin vauhdilla kaapin perälle ja loikkasin ulos hiiri suussa. Sitten tulee ihmisten mielestä iso mutta. Hiiri oli vielä elossa ja minua pyyydettiin tappamaan se, kysyn vaan miten kun halusin pitää retkua suussa. Minut suljettiin pienempään huoneeseen, jotta saisin hiiren tapettua helpommin siellä. Tämä hiiri oli kuitenkin varsin ovela otus ja minulla oli vaikeuksia pysyä sen perässä, eivätkä ihmisetkään sitä heti löytäneet. Hiiro piiloutui mm. jäykän maton alle, niin että en päässyt siihen käsiksi ollenkaan. Se meni myös lattian muovimaton alle, kiipeli seinää ylös vesiputkien takana ja kissantassun ulottumattomissa. Yhtenä kikkana oli kipittää lattialastan päällä patterin takana, niin ettei kukaan nähnyt. Ihminen joutui hikoillen siirtelemään huonekaluja ja kaikkea huoneen kamaa eri paikkoihin, jotta tuholainen löytyisi. Vällillä palvelija lähti laittamaan ruokaa kun ei enää "kestänyt" jahtia. Hiiri löytyi kerran myös ihmisen tossusta ja sanomalehden sisältä. Lopulta sain hiiren kuitenkin tapettua. Palvelijat ehtivät jo tuskastua tassulla mäiskimiseen ja kynsimiseen. Ihmiset olivat tyytäväisiä etten jättänyt verijälkiä hiireen enkä huoneeseen. Muuten on metsästyksessä kuulemma rutkasti parannettavaa.

Tämä oli ensimmäinen todistettu "suurriistan" kaatoni, uhrina kuulemma aito metsähiiri. Kuvaa oli vaikea saada, joten tässä huono kännyräpsy. Kuvakulman takia hiiri näyttää pieneltä, mutta oli oikeasti iso ja pullea. Mulle ei edes tarjottu tätä ruuaksi, vaan se vietiin metsään ketuille.
3 kommenttia:

 1. Vai vielä parannettavaa, pöh! Olisivat tappaneet itse mokomat sitten! :P

  VastaaPoista
 2. No pitäähän sitä harjoitella, ei kukaan voi heti olla mestari. Varsinkin, kun ei ole äidiltä saanut oppia elävän riistan metsästykseen :) Onnea kuitenkin komeasta saalistuksesta!

  VastaaPoista
 3. Wau, sä oot ihan oikee metsästäjä!
  -Pena

  VastaaPoista