maanantai 30. heinäkuuta 2018

Saaren laivakissat

Monivarpainen laivakissa Tassu saa luomuruokaa saaren omista antimista


Ihmisen ystävällä on oma vajaan hehtaarin saari lounaisen Suomen sisäsaaristossa. En päässyt reissuun mukaan, koska saattaisin aiheuttaa kunnon kähinät saarella, jonka valtias on iso punavalkoinen kolli Silppu. Ihmisten mielestä saarta kyllä oikeasti hallitsevat emokissa Tassu ja hänen tyttärensä Viikku. Molemmat naiset ovat aitoja saariston laivakissoja, joiden tassuissa on ylimääräinen varvas. Nämä ovat mitä todennäköisemmin aivan aitojen laivakissojen jälkeläisiä, koska ovat syntyneet saaristossa.


Äiti ja tytät kesäillan hämyssä

Merimiesten sanottiin suosivan movivarpaisia kissoja siksi, että näiden leveämpien tassujen takia kissojen katsottiin pysyvän paremmin pystyssä heiluvan laivan kyydissä. Kissan uskottiin tuovan onnea laivalle. Rotat ja hiiret eivät myöskään päässeet mellastamaan laivoilla kissojen läsnäollessa.

Näillä leveillä räpylöillä hiiret pysyvät kurissa ja nuhteessa
Äiti ja tytär tähystävätUlkotuolit ovat kissoille

Saaren koira oli yli-innostunut fudiksen pelaamisesta

Silppu-kollista ei saatu kunnon kuvaa. Herra oli kiinnostunut vain ja ainoastaan ihmisten ruokien syömisestä. Silppu oli edellisenä päivänä aiheuttanut kunnon sydämentykytykset isäntäväelle. Kissat saavat kulkea saaressa vapaasti, mutta merikotkien varalta niiden liikkeitä seurataan, ja onneksi saaressa on paljon puita ja muuta suojaavaa kasvillisuutta. Edellisenä päivänä kollia ei sitten vaan kuulunut eikä näkynyt missään, vaikka koko päivä huudeltiin ja kaikki puskat etsittiin. Emäntä lähti veneellä ilmoittamaan kaikille naapureille kadonneesta kissasta: "jos on pudonnut kotkan kynsistä teidän maillenne". Myöhään illalla putkiaivo kolli sitten oli ryöminyt jostain talon sisätilojen piilostaan esiin, silmät aivan sikkurassa. Eivätkö kollit enää saa rauhassa nukkua päikkäreitä aamusta iltaan? Pitääkö ihmisten huuteluihin muka reagoida?6 kommenttia:

 1. Kauniit ja komeat saaren valtiaat 😺
  Oli varmaan parempi, että et päässyt mukaan, sen verran topakan näköisiä ladyja siellä vartioi. Putkiaivo kolli, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma saari on tilauksessa ja sopivat ladyt sinne valitsen minä itse

   Poista
 2. Oi, ihan oma saari olisi ihan unelmapaikka olla ja asua! Ihania kissoja kaikkine varpaineen. :)
  Kauheeta, kun putkiaivo tuolleen menny piiloon, onneksi oli kuitenkin sisällä jossakin, eikä siellä linnun kynsissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma saari kuuluisi kaikille kissoille, ihmisen varat eivät vaan nyt riitä sellaisen hankkimiseen.

   Poista
 3. Komeita saarikissoja! Silppu on kyllä hyvä nimi kissalle, sopii hyvin tuollaiselle saaren kuninkaalle.

  VastaaPoista
 4. Kuulin sellaisen hirveän jutun, että kun tuo Silppu oli kolmen kuukauden ikäinen ihminen koitti pistää sen kassiinsa kyseisellä saarella, olisi tuonut seurakseni, mutta nykyinen emäntä piti silmänsä auki eika moista varkautta hyväksynyt.

  VastaaPoista