keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Katkugate

Nyt kun maa on toipunut  hirmuisesta  Alpakka-
gatesta, voin palata vähän kotoisampiin ja pienempiin ympyröihin. Meilläkin on täällä ollut oma Watergate, ainakin melkein. Tosin kukaan ei ole joutunut eroamaan yhtään mistään, eikä minua ole laitettu kierrätykseen. Täällä on syyllinen tuomittu ilman oikeusprosesseja tai minkään lajin tutkintaa. Syyllinen olen tietysti minä.

Palvelija on taas alkanut kulkea haistellen ympäri kämppää. Väittää jostain tulevan kollinpissan tuoksahduksen. Se haistelee yleensä  kaikki peitot ja omat vaatteensa. Hauska näky kun kaikkea pitää oikeasti nuuhkia nokka kiinni tutkittavassa kohteessa. Haloo, jos oikeasti merkkailisin, niin se paikka todella löyhkäisi ja kauas.

Kauhistutin tässä eräänä päivänä hoitotätiä, kun olin  kyläilemässä. Tapanani on pissata etutassut laatikon reunalla. Hänellä on hiekkalaatikkona tavallinen vati, josta vadin kaatuessa kierähdin alas  kesken toimituksen. Jatkoin muina miehinä toimitusta vessan lattialle, joka sitten heti pestiin suihkulla. Lähistöltä  vedettiin nopeasti pois ovimatto, ettei siihen tarttuisi nestettä. Oli kuitenkin käynyt niin, että tämän maton reuna oli ottanut itseensä muutaman tipan takapääni tuotosta. Täti havahtui seikkaan seuraavana aamuna. Oli kuulemma meinannut pyörtyä kylpyhuoneeseen mennessään, niin hirveä löyhkä oli ollut vastassa kun kylppärin oven avasi. Asiaa oli tehostanut lattialämmitys.

Saattaa olla, että joskus kun en viitsi siivota takapuolta hiekkalaatikolla käynnin jälkeen, jää ihmisen vaatteisiin pieni kollin tuoksu. Minä tunnetusti pidän ihmisen olalla kehräämisestä ja sylissä istumisesta. Yksi päivä oli lystiä katsoa, kun joku laukkasi ympäri kämppää epämääräisen kollin tuoksun perässä. Mistään ei tohelo kuitenkaan onnistunut paikallistamaan tuoksua. Kunnes viimein välähti. Tuoksu löytyi ranteen sisäpuolelta paljaalta iholta. Tämä siis oli kävellyt koko ajan ympäri kämppää ja sitten se haiseekin itse! Ihminen ei vieläkään ymmärrä miten ihmeessä ranne voi haista , kun ei missään vaiheessa tuntenut ranteessaan tippaakaan mitään märkää.

3 kommenttia:

  1. Kiitos päivän parhaista nauruista. Tulin oikein hyvälle mielelle.
    -ihminen

    VastaaPoista
  2. Teillä ei elämä käy yksitoikkoiseksi :)

    VastaaPoista
  3. :D ovela keino aiheuttaa hämmennystä tuollainen ihmisten tuoksuttaminen.

    VastaaPoista